Logo

De Zero-Emission Huisboot

Een tweede leven geven aan afgedankte reddingsboten.
Een Mestreechs studenteninitiatief.   

Van afval naar woonplek

De challenge

Gepensioneerde reddingsboten van buiten dienst gestelde cruiseschepen zijn een belangrijke bron van niet-recyclebare afval in de maritieme industrie. Ondanks dat ze volledig functioneel zijn en ontworpen zijn voor gebruik op zee, is er momenteel geen gebruik voor de grote hoeveelheid gepensioneerde boten, waardoor ze op bootkerkhofjes rusten.


Life boats
House boat village

Een groene visie

Ons project

Deze reddingsboten kunnen omgebouwd worden tot gezellige kleine huisjes. Door interieurdesign, ramen, isolatie en duurzame elementen zoals een warmtepomp en zonnepanelen toe te voegen, kunnen deze boten betaalbare en unieke woonopties bieden in de competitieve Nederlandse woningmarkt. Deze gerenoveerde boten kunnen verhuurd worden en op bestaande grachten en woonarken geplaatst worden.

Duurzame huisvesting

Het zero-emission concept

Wij hebben een vooruitstrevend concept ontwikkeld waar de ruimte van open water benut wordt en zo weinig mogelijk grondstoffen verbruikt worden. Dit omvat:​

  • Uitsluitend gebruik van duurzame materialen​
  • Installatie van zonnepanelen​

  • Efficiënte isolatie voor de winter​

  • Verwarmen met een warmtepomp op basis van de watertemperatuur


Lifeboat drawing

Circulaire reddingsboot

Wij willen een manier bieden om GfK-reddingsboten volledig te recyclen, iets wat gezien de eigenschappen van het materiaal niet voor de hand ligt.

Duurzame materialen 

Alle gebruikte materialen moeten van natuurlijk oorsprong zijn om de herbruikbaarheid in de toekomst te garanderen.

Energie efficiëntie

De HomeHaven reddingsboten zijn zelfvoorzienend wat energie betreft. Intelligente thermische isolatie is daarbij het belangrijkste onderdeel.

Verantwoorde ontwikkeling

Wij volgen een bouwproces dat milieuvervuiling zoveel mogelijk beperkt.

Het Team

Studenten en afgestudeerden benaderen de crisis rond studentenhuisvesting​

Fabio Barbero

Fabio Barbero

Fabio is gefascineerd door duurzaamheid en technologie. Zijn kennis van de maritieme wereld heeft geleid tot een publicatie over een Maritime Port Simulation. U kunt contact met hem opnemen in het Engels, Frans, Italiaans of Spaans.​


Moritz Gehlhaar

Moritz Gehlhaar 

Moritz woont zelf op een zeilboot en studeert momenteel Data Science. Zijn energie en passie geven dit project geen grenzen. U kunt contact met hem opnemen in het Duits, Nederlands of Engels.

Simone Schouten

Simone Schouten 

​ Simone heeft ook veel ervaring in de maritieme wereld en een sterke achtergrond in planning. U kunt contact met haar opnemen in het Nederlands, Engels of Duits.

Wil je meedoen met het initiatief?

We zijn op zoek naar meer mensen uit Maastricht om bij te dragen en zich in te zetten voor dit werkelijk unieke project. Wij wachten op u.

Stuur ons een email


Finalist

Maastricht University Challenge 2021


Dit jaar deden we als studenten mee aan de​ Maastricht University Challenge, een workshopreeks en competitie voor ondernemers. Onder begeleiding van Servatius we eindigden uiteindelijk op de tweede plaats in de categorie ideeën.


Volgende bestemming: Uw stad?

Als we uw aandacht hebben gevangen, neem dan contact met ons op.


Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

We zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen met het realiseren van ons project. Als u geïnteresseerd bent om samen te werken, stuur ons dan een bericht.​